Ahşap Cephe Uygulama

Ahşap kaplama yüksek bir taşıma gücü ile bir kilo ahşap ile bir kilo beton ve çelikten daha fazla yük taşıyabilir. Ahşap ile 240 metre açıklar kolonsuz şekilde geçebilirken çelik bu gibi yerlerde kullanılamaz. ahşap doğrama depreme dayanıklıdır. Bu durumda hava şartlarına ve kimyasal olarak dayanıklıdır. Bundan dolayı da ahşap kütük evler daha dayanıklıdır. Örnek verecek olursak eğer bakımından en yüksek notu gene ahşap alıyor.

Estetik-kutuk-ev-cephesi-kaplama kutuk-ev-yapımı Dış Cephe Ahşap Kaplaması; Doğal görünümü nedeniyle evinize veya iş yerinize doğal bir görüntü vermektedir.

Hava bariyeri sayesinde sistem yüzeyinde yoğuşma meydana gelmediğinden ötürü nefes alır. Kesit kalınlığı sayesinde basınca karşı dayanıklılığı yüksektir. Bu yapısı da cephe kaplamanın ses yapmasını önler.

Ahşap kaplama, malzeme olarak diğer cephe kaplamalarıyla karşılaştırıldığında çok fazla üstün özelliğe sahip olduğu görülmektedir. Malzeme, ağaçtan oluştuğundan natural bir yapıya sahiptir. Ahşap ağaçtan elde edilir, ağaç ise hava alan ve canlı olan bir yapıdır. Bu da oluşturduğunuz ortamın sağlıklı olması demektir.

Başka kaplama malzemeleriyle karşılaştırırsak görülür ki ahşap kaplama diğer kaplama malzemelerinnden daha hafiftir.

Ahşap Cephe Kaplama

Ahşap çok kullanışlı doğal bir yapı malzemesidir. Özellikleri itibariyle diğer malzemelere göre fazla üstünlükleri olduğu için daha çok tercih edilmektedir. Kuvvetli rüzgarlar, ağır kar yükleri, yüksek nem gibi binanızın dayanacağı etkenler ne olursa olsun ahşap her problemin üstesinden gelecek kapasitede bir malzemedir.

Ahşap dış cephe kaplama uygulamasında kullanılan lambiriler birinci sınıf ağaçtan yapılmakta olup çürümeye karşı korumak amacıyla emprenye edilmektedir. Lambirilerin altında ekstra izolasyon yaratacak izolasyon köpüğü, taş yünü, elyaf gibi başka malzeler de kullanılarak ısı kaybı en aza indirilmektedir.

Yaptığımız ahşap dış cephe kaplama uygulamalarından bir örnek :

Öncelikle ahşap kaplama yapılacak yüzeylere lambirilerin çakılacağı karkas görevi görecek kalaslar çakılır. Kalasların arasına istenen türde izolasyon malzemesi yerleştirilir. Bu uygulamada izolasyon köpükleri kullanılmıştır.